Mä en kestääää, tää on niiiiin järisyttävän hyvääääää!!!! :)
Thaimaalaiset kanapullat
350 g kanajauhelihaa
1 dl kookoskermaa
3 rkl korppujauhoja
2 tl kalakastiketta
tuoretta, silputtua korianteria
1 tl jauhettau inkivääriä
ripaus chiliä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Korppujauhot sekoitetaan kookosmaitoon ja annetaan turvota hetki ja
sekoitetaan sitten jauhelihan kanssa. Taikina maustetaan
kalakastikkeella, korianterilla, inkiväärillä, chilillä, suolalla ja
pippurilla. Taikinasta pyöritellään pieniä pullia, jotka paistetaan
kypsiksi joko kuumasssa öljyssä paistinpannulla tai uunissa.
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit
halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon
siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan
huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja
limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on
liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen
niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen
tarjoilua
Resepti löytyi osoitteesta: http://www.pienivispilakauppa.blogspot.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti